Átadták a félmilliárd forintos magyar állattartó telepet

MTI
Mintegy félmilliárd forintból hoztak létre állattartótelepet a Makó melletti Montág-pusztán, ahol egy 700 szürkemarhából álló törzstenyészet jött létre. Így a Körös-Maros Nemzeti Park állományával együtt az egyik legnagyobb tenyészet jött létre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több mint 496 millió forintból valósult meg a Makó közelében található Montág-pusztai állattartótelep komplex fejlesztése. A beruházással egy 700 jószágból álló szürkemarha törzstenyészetet hoztak létre, amelynek elsődleges feladata a génmegőrzés. A Körös-Maros Nemzeti Park a 2620 egyedes szürkemarha-állományával így az egyik legnagyobb magyar tenyésztő lett, és Csongrád megye legnagyobb szürkemarha-tenyészállománya jött létre.

A fejlesztés részeként elkészült egy új, 1280 négyzetméter alapterületű, három oldalról zárt istálló és a hozzá csatlakozó 7850 négyzetméteres karámrendszer, amely mintegy hétszáz magyar szürkemarha teleléséhez biztosít megfelelő feltételeket. Egy iroda- és fogadóépületet, valamint egy 320 négyzetméteres kiszolgáló épületet is emeltek, elkészült a szervestrágya-tároló, a csurgalékvízgyűjtő-akna és a szikkasztóárok-rendszer.

A projekt részeként mintegy 105 millió forintból Békés megyében, Tótkomlós térségében a puszták eredeti vízháztartásának helyreállítása, és ezzel a tavaszi vízborítások biztosítása érdekében két új műtárgy és három átjáró épült, és átalakítottak több csatornaszakaszt. A 881 hektárnyi pusztát érintő beavatkozás hatására javulnak a védett vízi és mocsári fajok életfeltételei.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?