Egyre több van ebből a ragadozóból Hollandiában: így lépnének fel ellenük

Egyre több van ebből a ragadozóból Hollandiában: így lépnének fel ellenük

MTI
A kelet-hollandiai Gelderland tartomány engedélyezi, hogy az emberek társaságát kereső, de veszélyes farkasokat paintballfegyverekkel üldözzék el a lakóövezetek közeléből, valamint a turisták által látogatott parkokból.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A helyi hatóságok által hozott intézkedés célja az esetleges farkastámadások megakadályozása - írta szerdán a Dutch News angol nyelvű holland hírportál az Omroep nevű tartományi műsorszolgáltatóra hivatkozva. A döntés egy videó közzététele után született, amelyben egy "látszólag szelíd" farkas sétál kisgyermekes családok közelében a Hoge Veluwe Nemzeti Parkban. A videofelvételt megelőzően is már többször tettek közzé fényképeket farkasokról a kelet-hollandiai nemzeti park területén - írták.

A beszámoló szerint a Faunabescherming holland környezetvédelmi szervezet a farkasok etetésével vádolta meg a park vezetését, hogy a vadállatok az emberek által látogatott környékre szokjanak, majd pedig mint "problémás vadakat", végleg el lehessen távolítani azokat. A tartományi hatóságok szerdai döntése értelmében a farkasokat el kell tántorítani attól, hogy keressék az emberek társaságát. Ehhez paintballfegyvereket használnak majd, ugyanis a festékgolyók jelzik, hogy melyik állat szokott hozzá az emberek jelenlétéhez. A farkasok és az emberek közötti távolságnak legalább 30 méternek kell lennie - írták.

A paintball használata megfelel a vonatkozó holland irányelveknek - írták a hatóságok. A park tulajdonosa közölte: együttműködik a hatóságokkal, de szerinte a vadállatok elriasztására "nem ez az igazi megoldás". A szelídnek látszó, de emberekre veszélyes farkasokat véglegesen el kell távolítani - hangoztatta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?