Beütött a baj ezeken a magyar településeken: ha itt laksz, erről tudnod kell
Kedvezőtlenül alakul a levegőminőség Magyarország több részén is a Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint.
Kedvezőtlenül alakul a levegőminőség Magyarország több részén is a Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint.
Megjelentek korábban nem ismert termények a magyar üzletekben és a konyhákban is.
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
Egy egyszerű reggeli jelentős egészségjavulást eredményezhet, beleértve a vérnyomáscsökkentést is, gyógyszeres kezelés nélkül.
Magyarországon is tízezrek faragnak tököt ezekben a napokban, a sokak által kritizált ünnep mára meghonosodott itthon.
A mikrozöldségeket egyre nagyobb figyelem kíséri egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, sokoldalú termesztési lehetőségeik és környezetbarát előállításuk miatt.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
A szőrmefarmok potenciális veszélyforrást jelenthetnek a jövőbeli világjárványok kialakulásában.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
Terített asztallal érkezett meg az ősz: a helyi szezonális élelmiszer egészséges és környezetbarát választás.
Hiába népszerű Magyarországon az édesburgonya, a termesztését nem igazán támogatják.
Sokféle növényi színanyagot használ az élelmiszeripar, és vannak érdekességek is.
A tenyésztési eljárásokról és a tradicionális küllem újraértékeléséről tartottak előadásokat a Holstein-frízek esetén.
Az élelmiszer-kiegészítők, például a gyógyteák piacát is átalakíthatja a rendszer - a patika nélküli kistelepüléseken terjedhetnek el az éjjel-nappal elérhető automaták.
A magas hőmérséklet életkortól függetlenül megviseli az egészségesek szervezetét is.
A levendula az egyik legelterjedtebb gyógynövény idehaza, mely számos egészségre gyakorolt pozitív tulajdonsággal is rendelkezik.
Bár eleinte csökkent a fogyasztás, de az adó nem tudta elérni fő célját, az egészségre káros élelmiszerek fogyasztásának csökkentését.
Új talajvédelmi keretjavaslattal állt elő a Bizottság, amelynek célja, hogy 2050-re az a talajok egészségesek legyenek az egész unió területén.
Az Európai Bizottság több végrehajtási rendelet alapján módosításokat fogadott el.
A tagállamok potenciális biztonsági aggályokat vetettek fel a fermentált vörös rizsből származó monakolinokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatban.
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
Chilében is megalakult az úgynevezett vetőmagőrök mozgalma, akik a hagyományos növényfajták megmentését tűzték ki célul maguk elé.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.