Egyre több magyar vesz ilyen kenyeret: te próbáltad már?
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Egyre nagyobb érdeklődés övezi az úgynevezett értéknövelő újrahasznosítással készülő élelmiszereket.
Rengeteg szabályt kell betartani, ha ételérzékenységgel küzdő vendéget várunk otthonunkba.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését az Agrárkamara.
Szükséges lépést tartani a technika fejlődésével, hiszen modern gépekkel, precíziós gazdálkodással hatékonyan lehet termelni.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A bioélelmiszerek mellett organikus állatgyógyászati termékek, és bio takarmányok is szerepelnek a magyar kiállítók kínálatában a Biofach-on.
A növényi magok felhasználása egyre változatosabb az élelmiszeriparban, és egyre több robban be már itthon is.
Az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is bekerül az online Árfigyelő rendszerbe.
Az élelmiszeriparban is kulcsfontosságú az innováció. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
Magyarországon is megterem a rizs, noha nálunk csak évi egy betakarítás lehetséges belőle.
Mind a takarmányozás, mind emberi fogyasztás oldaláról hatalmas lehetőségek vannak a szemescirok termesztésében.
A Cerbona Kft. a vegán élelmiszerek piaca felé nyit.
Mennyi a cirok ára, mennyibe kerül a cirok vetőmag és mire jó a szemes cirok? Tudd meg, mi a cirok, miért jó a cirok kukorica helyett, miért különleges a cirok és a cirok mag.
Íme a Borbás farm története és jelene.
Kiválasztották Az Év Szaloncukra 2020 díj nyerteseit.
Szeptember elejétől indul a termelés.
Az üzemben gluténmentes zabpehelylisztet és zabpelyhet állítanak majd elő.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Nem volt zökkenő- és feszültségmentes az új Közös Agrárpolitika első éve sem Magyarországon.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.