Váratlan hírek érkeztek: meglepő, ami az élelmiszerárakkal történik
FAO élelmiszerár-indexe március óta 0,3%-kal erősödött, de még így is 9,6%-kal múlja alul az egy évvel korábbi értékét.
FAO élelmiszerár-indexe március óta 0,3%-kal erősödött, de még így is 9,6%-kal múlja alul az egy évvel korábbi értékét.
Csökkent a nemzetközi élelmiszerár-index, a bőséges készletek miatti árzuhanás alól csak a rizs és cukor jelentett kivételt.
Visszaesett Ukrajna gabonaexport-bevétele a június végével zárult piaci évben az ukrán gazdasági miniszter tájékoztatása szerint.
Az árrobbanás és a pánikvásárlások után hirtelen megszűnt a korábbi rendkívüli kereslet az étolaj iránt.
2022-ben a közbeszédet és az emberek mindennapi életét leginkább meghatározó kifejezések egyike az árstop, ársapka volt.
Meghosszabbították az élelmiszerár-stopot Magyarországon, és fontos döntés született a rögzített árú termékek rendelkezésre állásával kapcsolatban.
GKI: az árstop bevezetésével az eddigi tapasztalatok szerint nem lassult, hanem inkább felpörgött az élelmiszer-infláció.
Több mint száz terméknél éltek már az élelmiszergyártók a napraforgó-étolaj helyettesítésének a lehetőségével.
Súlyos lépésre kényszerült sok hazai boltlánc és cég, több terméknek változtak az összetevői.
A filézett csirkemell és a sertéscomb is durván megdrágulhat ősztől, de egyéb termékeknél is nagy áremelés jöhet.
Nem tudják a prémium olajakat előállító hazai termelők, mire számíthatnak az élelmiszerárstop után.
Eső nélkül olívaolaj sem lesz.
De ne legyen korai az öröm!
Több gyártó is lecseréli a napraforgóolajat a termékeiben.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe több termék esetében is.
Franciaország kész lépni és segíteni.
Minél előbb helyre kell állítani az ukrán mezőgazdasági termékek exportját.
Visszatérhet a sertészsír?
Ideje lesz sütőben sütni a rántott húst?
Még durvább élelmiszerdrágulás jöhet.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont