Népszabadság: nem lesz húsáfacsökkentés

agrarszektor.hu
A napilap szerint a kormányülésen nem került szóba a húsáfa.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Nem lesz húsáfacsökkentés, de valószínűleg luxusadó sem a kormányzat jövő évi adótervei között, legalábbis a Népszabadság csütörtöki cikke ilyen információkról számol be.

Egy kormány közeli szereplő a lapnak elmondta: a kormányülésen kedden nem került szóba az élelmiszeráfa csökkentése, amikor a 2014-es adótörvény-javaslatról tárgyaltak. Ezt a forrás annak ellenére is határozottan állította, hogy az elmúlt napok egyik slágertémája volt a kérdés - írja a Népszabadság.

Korábban az Agrárszektor.hu megírta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium 5 százalékos áfakulcsot tervez a sertés- és baromfiágazat termékeire. A VM azzal számolt, hogy nagyságrendileg évi 25-25 milliárd forint bevételkiesés éri a költségvetést, ha januártól 5 százalékos áfa lép életbe a sertés- és a baromfiágazat termékeire a jelenlegi 27 százalékos kulcs helyett. Czerván György, a tárca államtitkára akkor azt nyilatkozta az Agrárszektor.hu-nak, hogy hosszabb távon az 50 milliárdos adókiesés mérséklődhet, mivel a kisebb áfamértéktől a VM szakértői és a termékpályák szereplői a feketegazdaság visszaszorulását várják..

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?