Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi

MTI
Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással. A létesítmény - amely évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas - automatizált vezérlésű, a központi részét képező torony pedig 9 emeletes.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Tojás Kft. A takarmánygyár alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal. A berendezések pedig lehetővé teszik a mikro- és nyomelemek pontos adagolását. Az 1,7 milliárd forintos beruházásból létrejött üzem központi részét képező torony 9 emeletes. A takarmánygyár vezérlése és mérlegrendszere automatizált, a létesítményben összesen kilenc ember dolgozik.

A takarmány alapanyagok nagy részét a vállalatcsoport növénytermesztése biztosítja. Az üzem a saját állatállomány ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira. A másfél év alatt megvalósult beruházás külső partnerek kiszolgálására is lehetőséget teremt.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az új üzem a Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitásának tervezett bővítését is képes kiszolgálni. A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, és évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását.

A Gyermelyi Tojás Kft. Magyarország legnagyobb tojástermelő vállalkozása, három tojásfarmján összesen 540 000 tojótyúkot tart, ahol évi 140 millió tojást termel. A Gyermelyi Zrt. két malommal rendelkezik, és évente 140 ezer tonna gabonát őröl meg. A 8880 hektáron gazdálkodó növénytermesztő ágazat a vetőmag előállításától kezdve felöleli a teljes termesztési folyamatot.

A cégcsoport az elmúlt öt évben több mint 14 milliárd forintot fordított beruházásokra, ebből 9 milliárd forint a 2017-es év beruházási összege. A társaság 2017-es konszolidált árbevétele meghaladta a 22 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06