Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A stagnáló eladások, a fogyasztók bor és röviditalok felé fordulása késztette innovációra a dán sörgyártót, a Carlsberget. A csaposok egy tableten figyelhetik valós időben a hordók tartalmának alakulását. Az általa összegyűjtött adatok mind a sörfőzdét, mind pedig a sörözőket segítik abban, hogy megbecsüljék, mekkora a kereslet az egyes sörfajtákra az év egy adott időszakában. Emellett az okoshordó képes jóval hosszabb ideig frissen tartani a sört, száműzve a hab nélküli sör rémét.
Az okoshordó műanyagból készül, nem a hagyományos nehézacélból, ahogyan az az 1960--as és 1970-es években megszokott volt. A műanyag használatával a Carlsberg ugyan szembemegy az élelmiszeripar azon céljával, hogy visszaszorítsa az egyszer használatos műanyag alkalmazását, mivel a fogyasztók egyre inkább környezetbarát módon gondolkodnak, a sörgyártó közölte, hogy dolgoznak azon, hogy begyűjtsék és újrahasznosítsák azokat. A dán sörgyártó Nyugat-Európa mellett néhány kínai városban is csapra veri őket, az okoshordó tesztelése azonban Berlinben folyt. Koppenhágában, Malmőben és Milánóban a jövő hónapban mutatják be.
Az új, könnyebb hordó sűrített vizet használ szén-dioxid helyett a sör kinyomására, ezáltal 30 napig frissen marad a sör. Az öreg acélhordókban ez kevesebb mint egy hét volt. A Carlsberg szerint ezáltal lehetővé válik, hogy a sörözőkben, bárokban, éttermekben kipróbáljanak kevésbé ismert és jóval drágább söröket is.