Itt a magyar-pekingi megállapodás: őrület, mit tervez a két ország

Itt a magyar-pekingi megállapodás: őrület, mit tervez a két ország

MTI
Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem a Pekingi Erdészeti Egyetemmel, a két képzőhely szakértelmének és erőforrásaink kombinálásával hatékonyabb erdőgazdálkodási stratégiák kidolgozására nyílik lehetőség - tudatta a Soproni Egyetem pénteken. A megállapodást Fábián Attila és Li Csao-hu, a Pekingi Erdészeti Egyetem elnöke írta a Kínában.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A tájékoztatás szerint a két intézmény együtt tud dolgozni olyan kutatási témákban, mint az éghajlatváltozás vagy az intelligens erdőgazdálkodás. A közös kutatások célja egyebek mellett a klímaváltozásnak ellenálló erdők létrehozása lesz. A pekingi és soproni szakemberek a jövőben az erdészeti adatkezeléshez, elemzéshez és döntéshozatalhoz szükséges információs rendszerek fejlesztésével és alkalmazásával kapcsolatos projekteken is együtt dolgozhatnak.

A Pekingi Erdészeti Egyetem, amely Kína legnagyobb erdészeti oktatási intézménye, több mint húsz ország mintegy 150 egyetemével és kutatóintézetével folytat nemzetközi tudományos eszmecserét és együttműködést. A megállapodás révén a Soproni Egyetem és a hozzá tartozó Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) is részese lett ennek a globális hálózatnak.

A közlemény idézi Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát, aki szerint az erdőknek kiemelt szerepe van a szén-dioxid kibocsátás mérséklésében, de utóbbi káros hatásait azok sem kerülhetik el. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk művelni az erdőket, újfajta megközelítésre, a modern technológiák adta lehetőségek kiaknázására van szükségünk - mondta. Hozzátette: a klímamodellek készítése, a geobioinformatika, a karbon lábnyom meghatározás és a biomonitoring rendszerek vizsgálata azok a vezető témakörök, amelyekben a Soproni Egyetem és nemzetközi partnerei világszinten is jelentős előre lépést érhetnek el a tudományos életben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?