2020-ig megduplázná gépeladásait a Kühne

MTI
Két új, saját tervezésű és gyártású gépet is kiállít az idei Agromash Expón a mosonmagyaróvári Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. (Kühne Zrt.), amelynek magágykészítője elnyerte az agráripari kiállítás hazai termékfejlesztési különdíját. A cég szeretne újabb megrendelőkre szert tenni, és 2020-ig megduplázná a mezőgazdasági gépeladásokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mosonmagyaróvári Kühne Zrt. gépei több mint 90 százalékban saját gyártmányok, a hidraulikai elemek kivételével szinte minden a cég üzemegységeiben készül - tájékoztatta az MTI-t Süli Csaba, a vállalat vezérigazgatója. A cég nyeresége 2014-ben mintegy 370 millió forint, a belföldi értékesítés nettó árbevétele pedig közel 2,5 milliárd volt. Ezekhez képest a tavalyi adatok néhány százalékos emelkedést mutatnak.

A Kühne 2020-ig szeretné megduplázni a mezőgazdasági gépek értékesítését. A társaság és a Kravtex Kereskedelmi Kft. alkotta cégcsoport ugyanis 1999 óta gyárt Credo buszokat, és ez biztosítja a mosonmagyaróvári gépgyár bevételének több mint 40 százalékát. Az idei Agromash Expón két új, saját tervezésű és gyártású gépet is kiállítanak.

MTI-fotó: Bruzák Noémi

A vezérigazgató utalt a cég tavaly elkezdett, mintegy fél milliárd forint értékű beruházására is. Az autóbuszgyártó csarnok bővítése egy hónapon belül befejeződik, és 2016-ra szintén több százmillió forintnyi fejlesztést terveznek. A mintegy 300 főt foglalkoztató Kühne Zrt. elsősorban a magyarországi piacra gyártja termékeit, de kis mennyiséget értékesítenek Ausztriában és Szlovákiában is. Éveken át jelentős megrendelést kapott a gépgyár még Ukrajnából, de a kialakult bizonytalan politikai helyzet miatt ez most megszűnt.

Szeretnének további megrendelőkre szert tenni, ehhez szükséges az innováció és a Kühne márkanév még szélesebb körű megismertetése - közölte Süli Csaba. A mosonmagyaróvári mezőgazdasági gépgyár idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját. Magyarországon egyedülálló, hogy egy cég, profilját megtartva, ennyi ideje folyamatosan működik és még rentábilis is - fogalmazott a vezérigazgató.

Az évforduló alkalmából növelik a Kühne Múzeum alapterületét is. "Kapunk gépeket felajánlásokból, de mi is találtunk például egy működőképes egyhengeres benzinmotort az 1920-as évekből, ez igazi kuriózum" - említette.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?