Kemény ónos eső jön Magyarországon: kiadták a másodfokú riasztást

Kemény ónos eső jön Magyarországon: kiadták a másodfokú riasztást

MTI
Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegye területére szerdára a HungaroMet Nonprofit Zrt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A veszélyjelzésükben azt írták, szerdán a késő hajnali óráktól délnyugat felől - jellemzően kis mennyiségű - vegyes halmazállapotú csapadék érkezik átmeneti ónos esővel, amely a legtöbb helyen napközben esőbe megy át, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár szerda estig, éjfélig is vegyes csapadék hullhat. Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos, vagy fagyott eső fordulhat elő, de az idő előre haladtával egyre inkább az eső valószínű. A térség északi részén, illetve a Nyírségben a kezdeti havazásból 3 centiméteres hóréteg is kialakulhat, az északi határvidéken akár ezt is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága.

Az ónos eső, illetve a fagyott eső nagyobbrészt kis mennyiségűnek, néhány tized milliméternek ígérkezik ezeken a tájakon, de elsősorban Észak-Borsodban a szerdai nap második felében az 1 millimétert is meghaladhatja. Ezért Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegye területére szerdára másodfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső veszélye miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy és Tolna vármegyék területén az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?