A hőségről és a szélről szól a hétvége

A hőségről és a szélről szól a hétvége

MTI
Legfeljebb szórványos zápor, az északnyugati országrészben zivatar előfordulhat, de egyébként a hőség és a nyárias idő uralja a hétvégét. Feltámad a szél is, de vasárnapra csillapodik.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A konferenciára idén először 0. nappal is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Európa déli, délkeleti felén anticiklon hatására napos, jellemzően száraz az idő. A csúcsértékek általában 30 fok felett alakulnak, Spanyolországban néhol a 40 fokot is eléri a hőmérséklet. Ezzel szemben északon, északnyugaton ciklonok és frontjaik miatt változékony az időjárás, több helyen előfordul eső, zápor, zivatar.

A Brit-szigeteken, Skandináviában és a Baltikumban a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok körül vagy alatta alakul. A Kárpát-medence fölé továbbra is melegebb léghullámok érkeznek, miközben vasárnap az északnyugati területeket egy hidegfront súrolja.

Hőség, helyenként záporokkal

Idehaza vasárnap éjfélig jellemzően a nappali felmelegedésről szól majd az időjárás. Szombaton napos, fátyolfelhős idő várható, az időszakosan megvastagodó fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Éjszaka nagyrészt kiderül az ég, majd vasárnap ismét napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Vasárnap délutántól néhol zápor előfordulhat, az északnyugati határnál zivatar is lehet. Szombaton a megélénkülő délies szelet az ország északnyugati felén erős széllökések kísérhetik, vasárnap inkább csak élénk lökések lehetnek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?