Váratlan csavart vesz az időjárás itthon: ez vár ránk a jövő héten

Váratlan csavart vesz az időjárás itthon: ez vár ránk a jövő héten

MTI
A jövő hét elején még borult idő várható és többfelé kell esőre készülni. A hét közepétől azonban visszatér a többórás napsütés és az egyre szárazabb időben a hőmérséklet is emelkedni kezd, a hét második felében már 20-25 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet várható - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Hétfőn még nagyrészt erősen felhős, főként nyugaton, délnyugaton borult idő várható sokfelé esővel, záporral, a legnagyobb mennyiség a délnyugati országrészben hullhat le. Délutántól délkelet, kelet felől már elkezd szakadozni, helyenként csökkenni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az Észak-Dunántúlon délelőtt még többfelé erős, Sopron környékén és a Bakonyban viharos lökések várhatók, majd fokozatosan mérséklődik az északnyugati szél. Másutt helyenként élénkül meg a délkeletire, keletire forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-18 fok között valószínű, keleten lesz az enyhébb idő. Kedden hajnalban pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, majd napközben változóan felhős időre kell számítani, több-kevesebb napsütéssel, eső, zápor elszórtan fordulhat elő. Az általában északkeleti, északi irányú szél helyenként megélénkül. A hajnali 6-12 fokról délutánra 16-23 fok közé melegszik fel a levegő.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szerdán hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek, majd napközben változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Helyenként előfordulhat eső, zápor, főleg hazánk délnyugati felén, illetve néhol északkeleten. Az északkeleti, északi szél több helyütt megélénkül. Hajnalban 7-14, a délutáni órákban 21-26 fok várható. Csütörtökön hajnalban szintén várható pára- és ködfoltok kialakulása, de napközben változóan felhős idő várható, általában többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor, főleg nyugaton, délnyugaton. Az északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A minimum általában 8-14, a maximum-hőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Pénteken a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Száraz idő lesz a jellemző, de délnyugaton nem kizárt jelentéktelen csapadék. Az északkeleti szelet sok helyütt élénk lökések kísérhetik. A hajnali 8-14 fokról 20-25 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Szombaton többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű, de néhol időnként megélénkülhet az északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 8-14, a csúcsérték 20-25 fok között várható. Vasárnap nagyrészt gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nélkül és jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 7-14 fokról délutánra 20-25 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 18. 14:59