Itt az új előrejelzés: ilyen idő várhat ránk a következő hónapokban

Itt az új előrejelzés: ilyen idő várhat ránk a következő hónapokban

MTI
A globális mezőgazdaság szempontjából nagy jelentőséggel bírnak az El Nino és a La Nina időjárási jelenségek kialakulása, mivel a La Nina megnöveli a csapadékot Ausztrália keleti részén és Délkelet-Ázsiában, míg csökkenti azt az amerikai kontinensen. Az előrejelzések szerint csökkent a valószínűsége, hogy a következő hónapokban beköszöntene a La Nina időjárási jelenség, és ha meg is jelenne, rövid ideig tartana és gyenge lenne - közölte kedden az ausztrál meteorológiai szolgálat kéthetes előrejelzésében.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

A globális mezőgazdaság szempontjából az El Nino és az azt váltó La Nina időjárási jelenség kialakulása nagy jelentőséggel bír. A La Nina hatására Ausztrália keleti részén, Délkelet-Ázsiában és Indiában megnövekszik a csapadék mennyisége, míg az amerikai kontinensen csökken. Az ausztrál meteorológiai szolgálat saját klímamodelljének eredményeire hivatkozva közölte, hogy csökkent a valószínűsége a következő hónapokban kialakuló La Nina jelenségnek, és ezt további hat klímamodellből négy szintén megerősítette. A La Nina és az El Nino kialakulását a Dél-Amerika partjaitól nyugatra húzódó tengerfelszín hőmérsékletének lehűlése és felmelegedése okozza.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ha ki is alakulna a La Nina, az előrejelzések szerint - a tengerfelszíni hőmérsékleti anomália erősségét tekintve - viszonylag gyenge és rövid életű lenne

- közölte a meteorológiai szolgálat hozzátéve, hogy a modellek februárra mind semleges értéket jósolnak. Egy múlt heti amerikai kormányzati hivatal meteorológiai előrejelzése 60 százalékos esélyét látta annak, hogy november végére kialakul a La Nina és 2025 januárjáig, márciusáig kitart. Egy hónappal korábban még 71 százalékra tették a La Nina megjelenésének esélyét.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?