Megtudtuk, hatásos volt-e a fagyvédelem a balatonvilágosi gyümölcsösben

Megtudtuk, hatásos volt-e a fagyvédelem a balatonvilágosi gyümölcsösben

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben jellemző reggeli fagyok komoly próbatétel elé állították a magyar termelőket. Több fagyvédelmi módszer is létezik, amelyet ilyenkor be lehet vetni, egy balatonvilágosi gyümölcsösben például paraffingyertyát használtak,és ezzel melegítették a fákat. Úgy tűnik ez a megoldás hatásos volt, hiszen a kajszitermés fele megmenekült.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, az utóbbi hetekben jellemző lehűlés, és hajnali fagyok rendesen megviselték a hazai gyümölcsösöket. Több fagyvédelmi módszer is létezik, ilyenek a füstölés, a paraffingyertya használata, vagy a fagyvédelmi öntözés. Egy Balatonvilágos határában lévő, több ezer gyümölcsfát nevelő kertészetben tüzekkel melegítették a virágzó sárgabarackfákat, így védve őket a fagy ellen - írja az Időkép. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Nagyjából már láthatóak az eredmények, úgy tűnik ugyanis, hogy a paraffingyertyás védekezésnek köszönhetően a kajszibarack termés fele megmenekült. Nem mindenhol tudtak azonban védekezni, így több helyen ennél jóval nagyobb a kár, és a termés 80-100 százaléka elfagyhatott.  

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?