2024. szeptember 8. vasárnap Mária, Adrienn

Változtak az NDP keretében benyújtott támogatási kérelmek ponthatárai

agrarszektor.hu
Megváltoztatta a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében benyújtott támogatási kérelmek támogathatóságának korábban megállapított minimális ponthatárait az Irányító Hatóság. A módosítás a 76/2011. (VI. 02.) ÚMVP IH közleményben olvasható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A módosított ponthatárok alapján további, több mint 2,6 milliárd forint támogatás kerül a cukorgyárak bezárásával érintett térségekbe.
Az új ponthatárok alapján támogatható kérelmekre hozott határozatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a napokban postázza az érintetteknek.

A beruházás megvalósítása, illetve elszámolása során a jogerős támogatási határozattal jóváhagyott, elszámolható kiadások összegének legalább 90%-át teljesíteni kell, ellenkező esetben az ügyfél részére esetlegesen már kifizetett támogatást kamattal együtt a hivatal visszaköveteli.
A beruházást 2011. december 31-ig kell megvalósítani. A megvalósítási határidő meghosszabbítására a vonatkozó jogszabályok nem adnak lehetőséget.

A megvalósult - engedélyköteles építési beruházás esetén jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkező - műveletre vonatkozóan a támogatás kifizetésének igénylése céljából a továbbiakban kizárólag a 2011. október 1-31. és a 2012. január 1-31. között megnyíló benyújtási időszakokban lehetséges kifizetési kérelmet benyújtani.

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy a rendelkezésére álló idő alatt a fentieket nem tudja teljesíteni és úgy dönt, hogy a beruházást nem valósítja meg, akkor azt a jogerős támogatási határozat kézhezvételét követő negyvenöt munkanapon belül az MVH részére köteles bejelenteni és a támogatás egészéről teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan lemondani, ellenkező esetben az ügyfelet az MVH mulasztási bírsággal sújtja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?