Durva dolog derült ki a magyar cégekről: ez tényleg nem fontos nekik?

Durva dolog derült ki a magyar cégekről: ez tényleg nem fontos nekik?

MTI
A fenntarthatóságot továbbra is fontosnak gondolják a cégvezetők, mégis egyre többen tartanak attól, hogy az EU karboncsökkentési irányzata nehézségeket okozhat - közölte a K&H a MTI-vel. Egy friss felmérés szerint a vállalkozásoknál a fenntarthatósági célok iránti elkötelezettség jelentős mértékben függ az aktuális pénzügyi helyzetüktől és a gazdasági kilátásoktól.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fenntarthatósági felmérésük szerint a környezeti szempontok megítélése csaknem egyöntetű, hiszen a cégvezetők 98%-a egyetért azzal, hogy a fenntartható működést nem lehet csak a költségek szempontjából értékelni, és 93% gondolja, hogy bármelyik vállalat hozzá tud járulni a fenntarthatósági törekvésekhez. Ugyancsak meghaladja a 90%-ot azok aránya, akik kezdeményezték a cégüknél a szelektív hulladékgyűjtést, illetve csökkentik vagy csökkentették a papírfelhasználást. A hőszigetelés kevésbé általános, de 50%-ot meghaladó cél a vállalatok körében, a környezetkímélő járművek használata viszont ettől elmarad, a fogyasztásukon belül a zöld energia aránya pedig alig éri el az 1%-ot - írták.

A közlemény szerint fenntarthatósági stratégiával mindössze a cégek 14%-a rendelkezik, és csak 12% készít rendszeresen fenntarthatósági jelentést. A korábbi felmérésben még 37% vette figyelembe a beszállítók kiválasztásánál a fenntarthatósági szempontokat, az idei első fél évben viszont csak 31%, ami arra utal, hogy az aktuális pénzügyi helyzettől és a gazdasági kilátásoktól jelentős mértékben függ a vállalatok zöld elkötelezettsége - tették hozzá.

A K&H a cégvezetői visszajelzések alapján úgy látja, hogy a fenntarthatóság elfogadottsága továbbra is magas, de a cégek, főképp a kisebbek valamelyest visszafogták az erőfeszítéseiket ezen a téren. A beszállítói láncok fenntarthatósági szempontú átvilágításáról szóló törvény miatt viszont a nagyobb vállalatok meg fogják követelni beszállítóiktól a fenntarthatósági jelentést, így felülről lefelé haladva várhatóan az egész gazdaságot áthatja majd az új szabályrendszer - tették hozzá.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?