Pénzeső a kisvállalkozásoknak Magyarországon: érkeznek a milliárdok

Pénzeső a kisvállalkozásoknak Magyarországon: érkeznek a milliárdok

MTI
A kis- és középvállalkozások (kkv) innovációját támogató program indul 181 milliárd forint keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Pluszban, amely idén és jövőre pályázható - mondta Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára kedden a TV2 Mokka című műsorában. Megerősítette, hogy ez az elmúlt évek legjelentősebb kkv szektort érintő innovációs pályázata.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Bódis László hozzátette: a kkv-k innovációját azért kell támogatni, mert az innovatív cégek 58 százalékkal hatékonyabban működnek, átlagosan 34 százalékkal több bért fizetnek a munkavállalóknak, és 2,5-ször több dolgozót foglalkoztatnak. Ezek olyan előnyök, amelyek a cégeknek, a dolgozóiknak és a teljes nemzetgazdaságnak hasznára válnak - mondta. A programon belül 106 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat termékfejlesztésre fókuszál - ismertette.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy legalább 12 dolgozót kell foglalkoztatni, és legalább 300 millió forintos árbevétellel kell rendelkezni, emellett a fejlesztés végére új technológiát, terméket vagy szolgáltatást kell létrehozni, amelyet szabadalommal védenek, és a fejlesztést követő években árbevételt érjenek el vele - sorolta. Bódis László kitért arra, hogy adataik szerint 16 ezer olyan magyar kkv működik, amelyek foglalkoznak exporttal, ezeknek az egyharmada, 5-6 ezer cég innovatív jelenleg. A kormány azt a célt tűzte ki, hogy minden második kkv hajtson végre innovációs fejlesztést 2030-ig, amivel a magyar vállalati szektor hatékonyságát, a béreket, és a GDP-t is jelentősen növelhetnék.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. október 8. 15:02