Kezdődik a nagy összeírás: több mint 20 ezer egyéni gazdaságot érint az adatgyűjtés

Kezdődik a nagy összeírás: több mint 20 ezer egyéni gazdaságot érint az adatgyűjtés

MTI
Országszerte több mint 20 ezer egyéni gazdaság összeírását kezdi meg pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, az érintetteknek a válaszadás kötelező - tájékoztatta a KSH közleményében az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A KSH közleményébe kiemelte, hogy a válaszadók május 25-ig online, azt követően pedig június 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre. Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára, továbbá az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése az Eurostat felé.

Tóth Péter, a KSH statisztikai tanácsadója arra kérte az érintetteket, hogy lehetőség szerint minél többen vegyék igénybe az online kitöltési felületet, mert az "egyszerű, gyors és kényelmes". Azok, akik a kérdőívet május 25. éjfélig online kitöltik és véglegesítik, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt sorsolnak ki.

Az összeírás során a gazdáknak a használatukban lévő földterületről, továbbá az állatállomány nagyságáról kell adatokat szolgáltatniuk. A KSH törekszik arra, hogy csökkentse a válaszadók terheit, így ezúttal sem kell megadni azokat az adatokat, amelyeket a hivatal át tud venni a Magyar Államkincstár egységes területalapú támogatási rendszeréből - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?