Egyedülálló képzés indul Sárospatakon: erről minden borrajongónak tudnia kell

Egyedülálló képzés indul Sárospatakon: erről minden borrajongónak tudnia kell

MTI
Borüzletimenedzser-képzés indít ősszel a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI). Az egyéves, angol nyelvű posztgraduális képzésen a hallgatók megismerkednek a jelenlegi borászati, borgazdálkodási irányzatokkal, valamint iparág-specifikus üzleti és közgazdasági ismereteket is elsajátítanak - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közleményben idézték Stumpf Istvánt, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökét, miszerint a TWBI megalapításával új minőséget teremtenek a magyar borszakmai képzésben és felhelyezik a Tokaj-Hegyalja Egyetemet a nemzetközi wine business képzés térképére, regionális vezető szerepet kialakítva - hűen Tokaj gazdag hagyományaihoz. Hosszútávú terveik között szerepelnek további nemzetközi, borszakmai vezetőket célzó képzések, amelyeket szintén elismert nemzetközi partnerekkel terveznek megvalósítani. A Tokaj Wine Business Institute a külföldi "Wine Business Institute" intézmények példájára alakult meg, oktatási és kutatási tevékenységet egyaránt végez. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ősszel induló új képzést a dijoni székhelyű School of Wine & Spirits Business at Burgundy School of Business-szel (BSB) kötött együttműködésben indítják, a legsikeresebb hallgatók pedig teljes tandíjmentességet magába foglaló ösztöndíjakat is nyerhetnek - áll a közleményben. Fiáth Attila, a Tokaj Wine Business Institute igazgatója szerint a borüzletimenedzser-képzés elsősorban gazdasági képzettséggel nem rendelkező fiatal borászoknak és borászati ismeretekkel nem rendelkező kereskedelmi szakembereknek ajánlott. Véleménye szerint Közép-Európában egyedülálló a képzés, így nem csak Magyarországból, hanem a környező országokból is számítanak érdeklődőkre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?