Nagy István: a gazdabarát támogatási rendszer kell

Nagy István: a gazdabarát támogatási rendszer kell

MTI
A gazdák védelmét és kiszámítható piaci körülmények kialakítását sürgette Nagy István agrárminiszter Luxembourgban, az Európai Unió tagországai mezőgazdasági minisztereinek tanácskozását megelőzően. A tárcavezető újságíróknak elmondta: tárgyalnak az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) jövőjéről, és reményét fejezte ki, hogy a megbeszélésen sikerül olyan álláspontot kialakítani, amely segítségével a KAP 2027 után gazdaközpontú, versenyképes, válságálló, fenntartható és tudásalapú lesz.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Mint mondta, az ülésen igyekeznek közös megoldásokat találni az élelmiszerláncot érintő kihívásokra, amelyek közül egyebek mellett az állat- és növénybetegségeket emelte ki. Tájékoztatott továbbá arról, hogy a részt vevő miniszterek egyeztetnek majd a balti országok halászati kvótájának megállapításáról is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Látjuk, hogy a tengeri halállományokban milyen problémák vannak, ugyanakkor olyan megoldást kell találnunk, amely figyelembe veszi a tengerparti országok lakóinak gazdasági, társadalmi és szociális helyzetét is

- jelentette ki.

Nagy István elmondta, hogy a szokásos napirendek mellé a tagországok még tíz további napirendet is felvettek, így szó lesz egyebek között a kárókatonák gyérítéséről és a fókák vadászatáról is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?