Elkezdődött a vita a laboratóriumi hús betiltásáról Magyarországon
Nagy István agrárminiszter szerint számos aggály fogalmazható meg a műhúsokkal kapcsolatban.
Nagy István agrárminiszter szerint számos aggály fogalmazható meg a műhúsokkal kapcsolatban.
A cukor, tejtermékek és a növényi olajok drágulásától fűtve nőtt az élelmiszer-alapanyagok globális mutatója februárban.
A saját hatáskörben megtermelhető élelmiszer szavatolja az európaiak biztonságát a francia elnök szerint.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A globális éghajlat helyzetéről szóló jelentés szerint az akut élelmezési bizonytalansággal küzdő emberek száma drámaian megnövekedett.
A tűzszünet lehetőséget biztosít a Gázai övezetben kialakult katasztrofális élelmiszerválság kezelésére.
A 2025 nyarától működő létesítmény évente akár 100 tonna friss salátát is termelhet.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Új Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyes pályázati lehetőségek nyíltak meg itthon.
Intelligens szántóföldi tervezéssel és a tájrészletek gondos összehangolásával is rengeteget tehetnénk a beporzók védelméért.
A legtöbb élelmiszer előállítása üvegházhatású gázok kibocsátásával jár, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz.
2024-ben is kemény éve volt az élelmiszeriparnak Magyarországon, kérdés, milyen lesz 2025.
A külkereskedelmi termékforgalom egymilliárd eurós többlettel zárt októberben itthon.
A Magyarországon használt termékek gyakran tartalmaznak valódi élő szervezeteket, például hasznos baktériumokat és gombákat.
Elfogadta az Európai Bizottság a 2025-re szóló, agrártermékek népszerűsítésére vonatkozó promóciós munkaprogramot.
Az EU tagállamai között jelentős eltérések mutatkoznak a mezőgazdasági munkatermelékenységben.
Jelentősen megnőtt a mezőgazdasági termelés értéke az elmúlt húsz évben, a foglalkoztatottságban viszont komoly visszaesés volt megfigyelhető.
A digitalizáció a következő időszakban alapjaiban fogja megváltoztatni a magyar mezőgazdaságot.
Az anyavállalat névváltását követően a Rama, Flora, Liga, Delma és Violife termékek magyarországi forgalmazója is új néven működik tovább.
Éder Tamás szerint az a meglepetés, hogy ilyen központi terhek mellett az élelmiszerek és a nem alkoholos italok árszintje csak 2023-ban érte el az EU-s átlagot.
A gyümölcstermesztésben az egyik legnagyobb kockázati tényező a tavaszi fagyokban keresendő.
A biológiai és kémiai növényvédelem nem zárja ki egymást – a fokozatos átállás és az integráció lehet a fenntartható út.
Egyre fontosabb lehet a szaktanácsadás és a "zöldebb" termelés a gazdálkodóknak itthon.
A precíziós nemesítésről tartott sajtótájékoztatót a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
A kelatizált tápanyag egy olyan speciális tápanyagforma, amelyben a mikroelemeket egy nagyobb, kelátképző molekula veszi körül és stabilizálja.
Végére értünk a beadási időszaknak! A tavalyi év tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt 2024-ben is az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.