Muszlim piacra is jut magyar bárány, itthon viszont alig keresik
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
A Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüi 40-90 ezer forintba kerülnek - fejenként.
Szombaton hivatalosan is megkezdődött a fagylaltszezon a Balatonnál.
A technológia beépített lehetőségei is bemutatkoznak a konyhákat bemutató szakkiállításon.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Akár 10 millió forintot is elkérhetnek egy kilogramm sáfrányért, így nagy biznisz lehet a termelése.
A sárgarépa és a petrezselyemgyökér is keresett termék Magyarországon a piacokon.
Családokat és generációkat kötnek össze a karácsonyi vacsora gasztronómiai hagyományai.
2025. január 16-18. között jön a 'TMG REAG', VIII. Talajélet Konferencia és Szakkiállítás Jakabszálláson.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Libaételekkel, magyar borokkal és koncertekkel készül Szent Márton napjára a Skanzen.
A nyári strandszezon után sokan másfajta kikapcsolódást keresnek, és Magyarország borvidékei kiváló őszi programlehetőségeket is kínálnak.
A döntés különösen érzékenyen érinti a magyar fogyasztókat, hiszen a háztartási keksz alapvető összetevője számos népszerű édességnek.
2027-től lenne tilos az ebek fogyasztása, de addig még rengeteg a tennivaló.
Halfesztivált rendeznek Siófokon – halételek, főzőverseny és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.
2024-ben Olaszország lett a veszprémi Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége.
A legtöbb séf sosem tudja meg, kik adják a csillagokat, de világszerte versengenek az elismerésekért.
Az európai turizmus hatása az élelmiszerpiacra: a helyi termelők és a nagy beszállítók is ilyenkor pörögnek fel.
Terítéken a világ tömény italai a pálinkától a konyakon át a grappáig és a keserűkig.
Kényszerűségből, ételmaradékokból alkotta meg a világ egyik legnépszerűbb salátáját Cesare Cardini.
A gyümölcstermesztésben az egyik legnagyobb kockázati tényező a tavaszi fagyokban keresendő.
A biológiai és kémiai növényvédelem nem zárja ki egymást – a fokozatos átállás és az integráció lehet a fenntartható út.
Egyre fontosabb lehet a szaktanácsadás és a "zöldebb" termelés a gazdálkodóknak itthon.
A precíziós nemesítésről tartott sajtótájékoztatót a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
A kelatizált tápanyag egy olyan speciális tápanyagforma, amelyben a mikroelemeket egy nagyobb, kelátképző molekula veszi körül és stabilizálja.
Végére értünk a beadási időszaknak! A tavalyi év tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt 2024-ben is az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.