Egyre többen mondanak le a sertéshúsról Európában: mi történik itt?
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Mindössze egy évig tartott az élelmiszerárstop helyére behozott kötelező akciózás.
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.
Az ezredforduló óta nem látott, rossz eredmények várhatók az ágazat májusi mérlegeinek közlésekor.
A szakértők szerint az árak stabilizálódása, valamint a konszolidáció felgyorsulása várható a magyar élelmiszeriparban 2024-ben.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Idén sem maradhat le a szilveszteri menüről az év vége sztárélelmiszere, a virsli.
Hiába folyamatos a csökkenés a húsfogyasztásban, nincs esély az árcsökkenésekre a sertéshúsoknál.
Jócskán megfogyatkozott a sertésállomány Magyarországon, de egész Európában hasonló tendenciák figyelhetőek meg.
Hatalmas a bizonytalanság a hazai sertésszektorban, nem tudni, mi vár az ágazat szereplőire.
Az árstop miatt egyre többféle élelmiszerből jelent meg az olcsó külföldi változat a magyar boltokban.
Rendkívül sok a kérdőjel a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban a 2023-as évet illetően.
A szakemberek attól tartanak, hogy a gyengébb minőségű húskészítmények felé fordulhatnak a magyar fogyasztók.
Évek óta egyre nő az élelmiszerek ára Magyarországon, a következő nagy drágulás pedig a következő hónapokra várható.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
A költségek drasztikus emelkedése még nagyobb drágulást hoz magával.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Komoly gondot jelenthet a termelőknek a kialakult helyzet.
Bekövetkezett, amitől sokan tartottak.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.