Fel kell készülni arra, hogy 2025-ig biztos drága marad ez az élelmiszer
Az elmúlt három évben a kedvezőtlen időjárási események sorozata sújtotta Nyugat-Afrika kakaótermelő régióit, melyek a világ kakaóellátásának több mint 70%-áért felelősek.
Az elmúlt három évben a kedvezőtlen időjárási események sorozata sújtotta Nyugat-Afrika kakaótermelő régióit, melyek a világ kakaóellátásának több mint 70%-áért felelősek.
Svájci élelmiszertudósok kitalálták, hogyan lehet csokoládét készíteni a teljes kakaótermés felhasználásával, ráadásul cukor nélkül.
Akár több havi aszályos időjárást is kibíró kakaónövény kifejlesztésébe kezdtek az izraeli kutatók.
Fel kell készülni rá, hogy még drágábbá válhat a csokoládé ára a következő időszakban.
A kakaó és a csokoládépor fogyasztói ára 2024 májusában az EU-ban 6,3 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.
Soha nem látott szintre, tonnánként 10 ezer dollár fölé emelkedett a kakaó határidős jegyzése.
Jelentősen visszaesett az édességfogyasztás Magyarországon, de az ágazatnak nem ez az egyetlen gondja.
Egy német testvérpár új csokoládéja most tizenötmillió dollárnyi befektetést vonzott be.
A jövőben jelentős drágulásra lehet számítani a kávé, a tea és a kakaó árait illetően.
Jobb jövedelmet, a gyerekek iskoláztatását és fenntarthatóbb gazdálkodást céloz meg a Nestlé a kakaótermelésben.
2024-ben valószínűleg még drágább lesz a csokoládé, a gyártók ugyanis kezdenek kifogyni az olcsón vásárolt készletekből.
A cukor és a kakaó tőzsdei ára is emelkedik, várhatóan az ünnepek idején drága lesz a csokoládé.
Elefántcsontparton és Ghánában most kezdődik a betakarítás, egyelőre nem várnak jó eredményeket az elemzők.
Az erdőirtás a fosszilis tüzelőanyagok elégetése után az éghajlatváltozás második fő oka.
Ha ez így megy tovább, nemsokára luxustermékké válhat a kakaó és a csokoládé is.
Ha nem teszünk a klímaváltozás ellen, az emberiség végleg elbúcsúzhat a csokoládétól.
8 millió csokimikulást adnak el évente hazánkban, még mindig a tejcsokis a legangyobb kedvenc.
A klímaváltozás sarokba szoríthatja a kakaótermelést is.
Íme a klímaváltozás nagy vesztesei.
Az árak emelkedését és a gyerekmunkát is visszaszorítanák az ágazatban.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.