Aggasztó hír érkezett: súlyos élelmiszerválság jöhet világszerte a háború miatt

Aggasztó hír érkezett: súlyos élelmiszerválság jöhet világszerte a háború miatt

MTI
Globális élelmiszerválsággal kell számolni az ukrajnai harcok elhúzódása esetén - figyelmeztetett hétfőn Andrej Melnyicsenko orosz szénmilliárdos, a Reuters hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tragikus, ami Ukrajnában történik, azonnal békére van szükség - fogalmazott az anyai ágon ukrán származású milliárdos, kiemelve: orosz állampolgárként, fehérorosz születésűként és "vér szerinti ukránként" rendkívüli fájdalmat okoz neki, hogy testvéri népek egymás ellen fordultak. Kiemelte, hogy a válság áldozata a mezőgazdaság is, a konfliktus miatt a műtrágya ára is egyre nő, így egyre kevesebben tudják megvásárolni. Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt így is megtépázott ellátóláncra a háború újabb terheket ró, és emiatt a kevésbé fejlett országokban élelmiszerhiány alakulhat ki.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Ukrajna orosz inváziója után Melnyicsenko is felkerült az Európai Unió szankciós listájára, ennek keretében a hét végén az olasz hatóságok lefoglalták a milliárdos Triesztben horgonyzó szuperjachtját is. Az EuroChem Group műtrágyagyártó cég és a SUEK szénvállalat tulajdonosa a Forbes magazin szerint Oroszország hetedik leggazdagabb embere. Ukrajna orosz inváziójának kezdete óta több orosz milliáros emelte fel a szavát a harcok ellen, köztük Mihail Fridman, az Alfa-Bank társtulajdonosa, aki a LetterOne befektetési cég munkatársainak írt levelében kijelentette, mind az ukrán, mind az orosz néphez erősen kötődik, és a konfliktust mindkettő számára tragédiának tartja.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?