Illegálisan készült húst árult egy férfi Szegeden: több vásárló is megbetegedett

Illegálisan készült húst árult egy férfi Szegeden: több vásárló is megbetegedett

MTI
Vádat emeltek egy férfival szemben, aki az otthonában a hatósági előírások megszegésével állított elő húskészítményeket és árulta azokat egy szegedi piacon, vevői közül huszonnyolcan megbetegedtek - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szanka Ferenc közölte, a férfit ártalmas közfogyasztási cikk forgalomba hozatalának bűncselekményével vádolják.
A vádirat szerint a férfi az egyik megyebeli faluban lévő házában dolgozott fel sertéshúst, termékeit a környékbeli kistermelői piacokon árulta.

A férfi 2019 májusában csaknem két héten keresztül adott el az egyik szegedi piacon disznósajtot, füstölt májast és abált vért, amelyeket a hatósági előírások megszegésével állított elő. A vádlott ellenőrizetlen forrásból beszerzett húst dolgozott fel, nem rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel, a telephelyen a kézfertőtlenítés lehetősége sem volt adott és a húskészítményeket hűtés nélkül szállította, értékesítette.

A férfi által eladott termékekben szalmonella tenyészett ki, vevői közül huszonnyolcan megbetegedtek, négyen kórházba is kerültek. A piacon tartott ellenőrzése során a vádlott által árult termékekből vett mintákban ugyanazt a kórokozót mutatták ki, mint a betegeknél. A vádlott megszegte a húsárura vonatkozó és a biztonságos élelmiszer-előállítást garantáló jogszabályokat - közölte a csoportvezető ügyész.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58