Óriási rekord: elképesztő, mennyiért mennyiért adták el ezt a szarvasgombát

Óriási rekord: elképesztő, mennyiért mennyiért adták el ezt a szarvasgombát

MTI
Rekordárat, 130 ezer eurót (50 millió forintot) fizetett ki vasárnap egy hongkongi licitáló egy fehér szarvasgombáért az olaszországi Grinzane Cavourban megrendezett hagyományos jótékonysági árverésen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A piemonti városban 90 éve rendezik meg évente a jótékonysági szarvasgomba-aukciót. A vasárnapi bevétel 482 ezer euró (182 millió forint) volt. A 130 ezer eurós rekordárat egy hongkongi üzletember fizette ki a bő egykilós példányért, amelyet egy olasz hírportál szerint a közelmúltban talált Mario Aprile szarvasgombász, aki a piemonti Langhe és Roero környékén dolgozik. A bevételt egy gyermekeiket egyedül nevelő anyákról gondoskodó egyesület kapja.

A fehér szarvasgomba kilója 3500 euró (1,3 millió forint), míg a fekete szarvasgombáé 500 euró (189 ezer forint) körül mozog a szakértők szerint. A fehér szarvasgombát Alba környékén szeptember 21. és január 31. között gyűjtik. Olaszországban körülbelül 200 ezren foglalkoznak a gyűjtéssel, évente mindegy 500 millió eurós forgalmat bonyolítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?