Magyar élelmiszerek hódítanak Kínában: megőrülnek értük az emberek

Magyar élelmiszerek hódítanak Kínában: megőrülnek értük az emberek

MTI
Hsziamen városában tartják a napokban Kína egyik legnagyobb és leghíresebb nemzetközi gazdasági vásárát, amelyen Magyarország díszvendégként vesz részt, miután Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásán személyesen kérte fel erre hazánkat - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára megnyitó beszédében a helyszínen a tárca tájékoztatása szerint.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Hsziamen Fucsien tartományban található, amely fontos Magyarországnak, mert innen érkezik a legtöbb kínai működőtőke, ezért tárgyaltunk a kormányzóval, városvezetéssel, hogyan lehet tovább bővíteni a kapcsolatokat - mondta az államtitkár. Hozzátette: jövőre - 8. városként - Hsziamen is közvetlen légi összeköttetésbe kerülhet Budapesttel. A felek tárgyaltak a kulturális kapcsolatokról is, hogy jobban megismertessék egymással országaikat. Fontos, hogy a gazdasági kapcsolatok mellett legyenek humán alapjai a hosszú távú nemzetközi együttműködésnek, amire nagy nyitottság van.

Korábbi tájékoztatás szerint a vasárnap megnyílt 24. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásáron a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 20-20 négyzetméternyi, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) pedig 60 négyzetméternyi kiállítási területen várja a szakmai látogatókat.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) 60 négyzetméteres látványkonyhája friss ételekkel várja a látogatókat, a Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) 50 négyzetméteres alapterületű borbárral jelent meg a rendezvényen. A nemzeti standon bemutatkozik a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF), valamint a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) is. A rendezvény remek lehetőséget biztosít a megjelent magyar cégek számára, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét - közölték.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31