Fejlesztette baktériumtrágya üzemét az Agrova

MTI
Európai uniós forrás segítségével, mintegy 90 millió forintból fejlesztette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beszterecen lévő Phylazonit baktériumtrágyát előállító gyárát az Agrova Kft. Az üzem évente 10-15 millió liter baktériumtrágyát állít elő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A társaság a fejlesztéséhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban több mint 38 millió forintot nyert el - mondta Vajda Péter, az Agrova Kft. ügyvezető igazgatója. A beruházási összegből megépítettek egy folyadékhűtő berendezéssel kombinált keverőtartály-rendszert, valamint eszközöket vásároltak.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A 600 négyzetméter alapterületű biotrágya gyárat 2009-ben építették meg Beszterecen mintegy 500 millió forintos költségből. A mostani beruházás révén 210 ezer literről 330 ezer literre növelték a tárolókapacitást. Az üzem évente 10-15 millió liter baktériumtrágyát állít elő.

A baktériumtrágya a talajba bekerülve a nitrogént köti meg, a foszfort "mobilizálja", a cellulózt pedig lebontja, visszaállítva a termőréteg úgynevezett életerejét. A talajoltóanyagnak a nyíregyházi Szuro-Trade Kft. a kizárólagos gyártója, az Agrova Kft. a forgalmazója, míg a találmányként bejegyzett szer jogtulajdonosa a Phylazonit Kft. A nyilvános cégadatok szerint az Agrova Kft. 2015-ben 853 millió forint nettó árbevétel mellett 47 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?