Gőzerővel dolgozik az egyetlen magyar cukorgyár

Gőzerővel dolgozik az egyetlen magyar cukorgyár

MTI
A cukortermeléshez szükséges alapanyagot vasúton az RCH fuvarozza, a termés mintegy fele közúton jut el a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyárába. A hazai vasúti árufuvarozó vállalat 2024 január végéig mintegy 40 magyarországi feladóállomásról 450-470 ezer tonna terményt továbbít az egyetlen magyarországi cukorgyárba

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A társaság szerelvényei több mint 150 ezer kilométert tesznek meg a feldolgozási kampány 125-130 napja alatt, naponta átlagosan 4 cukorrépa-vonat közlekedik a magyar vasúti hálózaton, és nem ritkán a Rail Cargo Hungaria vonatai 450 kilométernél távolabbról is fuvaroznak majd terményt - áll a cég közleményében 
A társaság kitért rá, hogy a vontatási villamosenergia ára csökkent ugyan a tavalyi kampányidőszakhoz képest, de még mindig többszöröse a korábbi évek árszintjének. Emellett a vasúti infrastruktúrán folyó számos pályafelújítási munka nehezíti és drágítja a vasúti fuvarozást a közúttal szemben, és állítja kihívás elé a céget - hívták fel a figyelmet.

A Rail Cargo Hungaria kiemelte, hogy a kampány lebonyolításához magas szintű logisztikai szervezettségre lesz szükség, hogy teljesíteni tudják a megnövekedett fuvarfeladatot. A cég utalt rá, hogy a magyar gazdák idén a tavalyinál lényegesen nagyobb termőterületen, 14 ezer hektáron vetettek cukorrépát a gyárnak. Az augusztusig kedvező időjárás magas, 62-65 tonna körüli termésátlagot eredményezett hektáronként, a termény cukortartalma várhatóan átlagos lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?