Váratlan hírek érkeztek az orosz földekről: ezt sokan nem gondolták volna

Váratlan hírek érkeztek az orosz földekről: ezt sokan nem gondolták volna

MTI
Félmillió hektárt fognak újravetni a fagytól károsodott orosz régiókban az agrárgazdálkodók - jelentette ki Okszana Lut mezőgazdasági miniszterjelölt keddi moszkvai parlamenti meghallgatásán.  Az eddigi agrárminiszter-helyettes azt mondta, hogy ehhez minden szükséges forrás rendelkezésre áll, mind a vetőmagot, mind a finanszírozást illetően. Hozzátette, hogy a szaktárca nyomon fogja követni a biztosítótársaságok által a növénytermesztőknek folyósítandó kifizetéseket is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

 Lut szerint a fagyok és a déli területeken nagy valószínűséggel bekövetkező aszály miatt az országban "meglehetősen nehéz helyzet" alakult ki. Több oroszországi régió - köztük a lipecki és a voronyezsi - hatóságai a május eleji fagyok miatt szükségállapotot vezettek be a mezőgazdaságban. Dmitrij Patrusev megbízott mezőgazdasági miniszter a parlamenti alsóház agrárbizottságának vasárnapi ülésén kijelentette, hogy a termés Oroszországban a nehéz időjárási körülmények és a fagyok ellenére is elegendő lesz az élelmezési biztonsághoz.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?