Szaharai port hoz a szél

Szaharai port hoz a szél

MTI
Idehaza vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett még többórás napsütés valószínű, emellett a szaharai eredetű por is szűrheti a nap fényét. Északnyugatra viszont záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Norvégia déli része felett van annak a ciklonnak a középpontja, amelynek hosszan elnyúló frontrendszere Lengyelországon és Dél-Németországon át a Pireneusi-félszigetig hullámzik. A ciklon középpontja környékén és a front széles sávjában sok a felhő, és sokfelé esik az eső.

A fent említett frontálzónától délre meleg légtömeg alakítja az időjárást, a mediterrán térségben, Délkelet-Európában 30 fok fölé melegszik fel a levegő. Közvetlenül a fronttól délre meleg nedves szállítószalag helyezkedik el, ami nyugatról kelet felé haladó zivatarokat, zivatarrendszereket generál. Ezeket felhőszakadás és jégeső kíséri, néhol 60-100 mm mennyiségű csapadék is előfordul. Hétfő estig a Kárpát-medencében is többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar.

Szaharai port hoznak a felhők

Idehaza vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett még többórás napsütés valószínű, emellett a szaharai eredetű por is szűrheti a nap fényét. Északnyugatra záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek. Éjjel felhős időre számíthatunk több helyen - nagyobb számban az ország északi felén - záporral, zivatarral. Helyenként heves zivatarok is lehetnek.

Többfelé, több hullámban pattanhatnak ki csapadékgócok, emiatt lokálisan nagy mennyiség lehullhat. Főként északkeleten, keleten heves zivatarok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, akár nagyobb méretű jégeső, erős, viharos széllökés kísérhet. A szél napközben időnként megélénkül, hétfőn a Kisalföldön zivataroktól függetlenül is megerősödik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?