Nincs remény: marad a hőség

Nincs remény: marad a hőség

MTI
Kettészakadt Európa időjárása – derül ki a Hungaromet jelentéséből. Míg Skandinávia, a Benelux államok, valamint Németország északi része hidegfronttól hűl le, addig a kontinens nagyobb részén a nyárias anticiklon uralkodik. Magyarországon sem lesz érdemi változás: jobbára marad a kánikula.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Skandinávia felett örvénylő ciklon hidegfrontja meghozta a lehűlést a Benelux államokban, Dániában, Németország északnyugati és Svédország déli részein - az említett területektől északra és nyugatra jellemzően 25 fok alatt alakul a maximum-hőmérséklet. Az említett front miatt Finnországban több helyen kiadós eső volt az elmúlt 24 órában.

Európa nagy részén nyárias az idő

Ezzel szemben Európa nagyobb részén továbbra is anticiklonális hatások érvényesülnek, a jellemzően napos, száraz idő mellett sokfelé kitart a hőség. Változékony, záporokkal és zivatarokkal tarkított időjárás a Fekete-tenger környékén egy hidegörvény miatt van. Ezen kívül főként Spanyolországban fordulnak elő zivatarok, ahol néhol kiadós mennyiség hullik.

Szél és kis csapadék lehet, de a nyár marad

Idehaza szombaton és vasárnap is napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Szombaton néhány zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulása nem kizárt, éjszaka és vasárnap csapadék nem várható. Az északkeleti szél az Alföldön megélénkülhet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 14. 14:01