Jakab István: Brüsszelben megy a trükközés

MTI
A következő európai uniós finanszírozási ciklusban mindenképp szükség van a Közös Agrárpolitikára, mivel a britek kilépésével akár évi 15 milliárd eurós kiesés is megjelenhet. Magyarország hajlandó növelni a befizetéseik arányát, ugyanakkor félő, hogy az Európai Bizottság a migránsválságra hivatkozva átcsoportosításokat tesz kötelezővé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szükség van a termelést támogató és a vidékfejlesztést is szolgáló "pillérekre", vagyis az uniós Közös Agrárpolitikára - hangsúlyozta Jakab István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke egy pécsi sajtótájékoztatón. Fontos, hogy a Brexit ellenére is megmaradjon az agrártámogatások reálértéke, a britek kilépése az Európai Unióból ugyanis évi 13-15 milliárd eurós kiesés jelenthet. Ugyanakkor Magyarország bejelentette, hogy hajlandó növelni a befizetések arányát, ami azonban csak akkor jelentene megoldást, ha a nagy uniós tagállamok is tennének annak érdekében, hogy ne csökkenjen a támogatás - tette hozzá.

Brüsszelben folyamatosan megy a trükközés, hogy miként lehetne a forrásokat a migránsok ellátására átcsoportosítani - közölte az elnök. Az Európai Bizottság minden tagállam számára lehetővé tette az átcsoportosítást, ugyanakkor tartani lehet attól, hogy ezt kötelezővé teszik.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?