Szerbiával tárgyalt Magyarország: kiderült, miről volt szó a találkozón

Szerbiával tárgyalt Magyarország: kiderült, miről volt szó a találkozón

MTI
Mindenkire szükség van a Kárpát-medencében a regionális sikerekhez és a magyar kormány alapvető érdeke a régiós együttműködésre való törekvés - hangsúlyozta Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vajdasági útja során az agrártárca közleménye szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A koronavírus-járvány kapcsán világszerte tapasztalt élelmiszerellátási nehézségek rávilágítottak az ellátási láncok törékenységére. Az élelmezési rendszerek megszilárdítása volt a fő témája annak a tárgyalásnak, amelyre Vedrana Ilic, a szerb agrártárca nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára hívta meg a magyar felet - közölte az AM.

Bencsik Dávid a tárgyaláson leszögezte: az élelmezésbiztonság megvalósítása minden ország elsőszámú célja. Hazánk elkötelezett a fenntartható fejlődési célok elérésében, amelynek részét képezi az élelmezési rendszerek átalakítása. A nemzetközi párbeszéd mellett Magyarország fontosnak tartja a regionális szintű tárgyalásokat is, amelyek során lehetőség nyílik a jó gyakorlatok megosztására. Hazánk legközelebb a V4 plusz 4 agrárminiszteri csúcstalálkozón egyeztet a témában, miniszteri szinten - mondta a helyettes államtitkár a közlemény szerint.

Bencsik Dávid határon túli látogatása során felszólalt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége által szervezett Agrárdigitalizációs Fórumon, Zentán. A helyettes államtitkár elmondta, hogy a kárpát-medencei gazdasági térségben is fel kell venni a versenyt a nemzetközi konkurenciával, amihez komoly segítséget nyújt a magyar kormány - írta az AM.

A szemünk előtt alakul át az agráriumban használt technológia, amelyhez a célzott támogatások nem csak a technológiai szintet emelik, de garantálják az agrárifjúság- és társadalom megerősödését is. Ez pedig már nemzetpolitikai kategória

 - idézi a közlemény Bencsik Dávidot. A Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program és a Prosperitati Alapítvány példaértékű stratégiai építkezést és értékteremtő fejlesztéseket valósít meg. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az egyik legfőbb partnerünk abban, hogy a segítség jókor, jó helyre érkezzen. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Zentai Konzultációs Központja is hozzájárul az agrárifjúság esélyeinek növeléséhez és a XXI. századi agrártudás megszerzéséhez - zárta beszédét a nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az AM közleménye szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06