Aggódnak a német hatóságok: veszélyes ragadozók jelentek meg az országban

Aggódnak a német hatóságok: veszélyes ragadozók jelentek meg az országban

MTI
Először mutattak ki aranysakál-szaporulatot Németországban, ahol eddig nem volt honos az inkább Délkelet-Európában előforduló kutyaféle.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ürülékminták genetikai vizsgálata kimutatta, hogy egy szülőkből és legalább két kölyökből álló aranysakálcsalád él a Fekete-erdőben - jelentette be pénteken Stuttgartban a baden-württembergi környezetvédelmi minisztérium. Az ürüléken kívül a toportyánként, nádi vagy réti farkasként is ismert ragadozó jelenlétét bizonyítja a freiburgi erdészeti kutatóintézet egy vadkamerájának október 26-i felvétele is, amelyen egy kölyök aranysakál látható.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Ez a példány egy, a Baar-vidéken már korábban kimutatott testvérpár egyik tagja lehet, vagy pedig a most azonosított család egy további kölyke - közölték a hatóságok. Mivel az aranysakálok rendszerint négy-öt utódot hoznak világra áprilisban vagy májusban, a szakértők abból indulnak ki, hogy az azonosított családban több kölyök is van az igazoltakon kívül.

A ragadozó Európa délkeleti részén és Ázsia egészen Indokínáig terjedő, mediterrán jellegű vidékein él, de az utóbbi években északabbra és nyugatabbra is előfordul egy-egy példány Európában. Németországban elsőként 1997-ben, az északkeleti Brandenburg tartományban észleltek aranysakált.

Az aranysakál emberre nem veszélyes, de természetes ellensége nincs, és ahol megjelenik, ott visszaszorul a rókaállomány is. Szívós állatok, hosszú üldözésre is képesek, akár 40 km/h sebességgel is tudnak futni, falkában vadásznak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06