Úgy drágul ez a népszerű élelmiszer, hogy már alig veszik az emberek
Olyan történt a spanyol háztartásokban, amit mostanáig elképzelhetetlennek tartottak.
Olyan történt a spanyol háztartásokban, amit mostanáig elképzelhetetlennek tartottak.
FAO élelmiszerár-indexe március óta 0,3%-kal erősödött, de még így is 9,6%-kal múlja alul az egy évvel korábbi értékét.
Csökkent a nemzetközi élelmiszerár-index, a bőséges készletek miatti árzuhanás alól csak a rizs és cukor jelentett kivételt.
Visszaesett Ukrajna gabonaexport-bevétele a június végével zárult piaci évben az ukrán gazdasági miniszter tájékoztatása szerint.
Az árrobbanás és a pánikvásárlások után hirtelen megszűnt a korábbi rendkívüli kereslet az étolaj iránt.
2022-ben a közbeszédet és az emberek mindennapi életét leginkább meghatározó kifejezések egyike az árstop, ársapka volt.
Meghosszabbították az élelmiszerár-stopot Magyarországon, és fontos döntés született a rögzített árú termékek rendelkezésre állásával kapcsolatban.
GKI: az árstop bevezetésével az eddigi tapasztalatok szerint nem lassult, hanem inkább felpörgött az élelmiszer-infláció.
Több mint száz terméknél éltek már az élelmiszergyártók a napraforgó-étolaj helyettesítésének a lehetőségével.
Súlyos lépésre kényszerült sok hazai boltlánc és cég, több terméknek változtak az összetevői.
A filézett csirkemell és a sertéscomb is durván megdrágulhat ősztől, de egyéb termékeknél is nagy áremelés jöhet.
Nem tudják a prémium olajakat előállító hazai termelők, mire számíthatnak az élelmiszerárstop után.
Eső nélkül olívaolaj sem lesz.
De ne legyen korai az öröm!
Több gyártó is lecseréli a napraforgóolajat a termékeiben.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe több termék esetében is.
Franciaország kész lépni és segíteni.
Minél előbb helyre kell állítani az ukrán mezőgazdasági termékek exportját.
Visszatérhet a sertészsír?
Ideje lesz sütőben sütni a rántott húst?
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
Chilében is megalakult az úgynevezett vetőmagőrök mozgalma, akik a hagyományos növényfajták megmentését tűzték ki célul maguk elé.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.