Így sózzák ránk a hamis élelmiszert a boltokban: sokan észre sem veszik
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
Mivel a szicíliai citrom- és olívatermelők már két éve vártak az esőre, már az ítéletidőnek is örülnek.
Annyira megnehezítette az olívaolaj-termesztést a szélsőséges időjárás, hogy a világpiaci ára két év alatt több mint kétszeresére nőtt.
Olyan történt a spanyol háztartásokban, amit mostanáig elképzelhetetlennek tartottak.
Az egész mediterrán térség olajbogyótermésére komoly hatással van az éghajlatváltozás, ami az egekbe lőtte az olívaolaj árát.
Luxuscikk lett a spanyol olajbogyó, de milyen hatással lesz ez az olívaolaj piacára?
Az aszály tönkretette Spanyolországban a termést, így duplájára drágult az olívaolaj.
A világ olívaolajtermelő országai jelenleg különösen nehéz időszakot élnek meg.
Rekordszintre emelkedett az olívaolaj világpiaci ára a mediterrán országokat sújtó szárazság és forróság miatt.
Milyen ősi és modern módszereket vetnek be a klímaváltozás ellen a spanyol és olasz gazdák? És mi a helyzet idehaza?
A klímaváltozás miatt virágzik a mangótermesztés Olaszországban: Szicíliában több mint ezer hektáron termesztik.
Miközben a magyar borászok párás nyárral küzdöttek, a franciák nagy mennyiségben semmisítik meg a felesleges bort.
Az első dokumentáltan magyar extra szűz olívaolajat száz milliliteres kiszerelésben lehet kapni egy szaküzletben és néhányat egy borbárban.
Nagyot drágulhat az olívaolaj a következő időszakban, akár még hiány is kialakulhat belőle.
Az Airbus miatt az élelmiszeripar is hátrányos helyzetbe került.
Ők a legnagyobb exportőrök.
Az USA büntetővámjaitól is tartanak
Gyilkos baktérium pusztítja az olasz termést.
Épp elég baja van az európai olajbogyó-termelésnek, a büntetővámot már nem tűri el.
Az olajfák sem bírnak ki mindent.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.