Maradék nélkül - Ne a kukában végezze az ételünk

MTI
Akinek van jó gyakorlata, praktikája arra, hogyan lehet megelőzni az élelmiszer-hulladékok keletkezését, az most pályázaton is indulhat az ötleteivel. A nevezéseket május 31-ig várják, eredményhirdetés a szeptemberi OMÉK-on lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését szolgáló gyakorlatokat díjazzák a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) - közölte az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC). A Nébih által meghirdetett kiírásra május 31-ig lehet nevezni.

Napjainkban az élelmiszerpazarlás súlyos és globális problémává vált, nemcsak a környezetterhelés, de a jelentős gazdasági károk miatt is. A pazarlás visszaszorítása az Európai Unió egyik kiemelt célja, és ehhez a szándékhoz illeszkedik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által meghirdetett pályázat is.

A hivatal a pályázattal szeretné a szakmai közvélemény számára bemutatni azokat az élelmiszerhulladék-képződés megelőzését szolgáló jó gyakorlatokat, amelyeket a élelmiszerlánc-szereplői alkalmaznak. A Nébih az EU LIFE keretprogramjában támogatott, "Maradék nélkül" elnevezésű programjának fókuszában a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladékok csökkentése áll.

A pályázaton a legeredményesebb, leginnovatívabb élelmiszeripari vagy kereskedelmi megoldást benyújtó szervezetet az "Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjjal" jutalmazzák. Az OMÉK-ot szeptember 20. és 24. között rendezik meg Budapesten.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?