Felállva ünnepelték Trumpot az amerikai farmerek

MTI
Donald Trump személyében hosszú idő után vett részt amerikai elnök a farmerek országos szövetségének tanácskozásán. Az eseményen Trumpot felállva ünnepelték a gazdák. Az elnök rendeletet írt alá a vidéki szélessávú internetelérés bővítéséről.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az amerikai elnök arra a tanácskozásra látogatott el, amelyet a farmerszövetség évente tart meg a Tennessee állambeli Nashville-ben. Körülbelül 25 éve nem volt példa arra, hogy az USA elnöke részt vett volna ilyen konferencián. Donald Trump a nemrégiben aláírt adóreform előnyeiről beszét és a vidéki Amerika fellendítését ígérte. A híradások szerint az elnököt felállva ünnepelték a farmerek.

A farmergazdaságokban is elengedhetetlen a szélessávú internet minél teljesebb körű bevezetése, ezért a kormány átjátszó tornyok építésére ösztönzi a szolgáltatókat - emelte ki az amerikai elnök. A beszéd után Trump elnöki rendeletet írt alá a vidéki szélessávú internetelérés bővítéséről. Ezzel egyidejűleg pedig a Fehér Ház közölte, hogy az elnöki hivatal a belügyminisztériumnak küldött memorandumot, amelyben utasítást adott az internetelérés bővítéséhez szükséges intézkedések kidolgozására.

Trump nem osztott meg részleteket a farmerek számára különösen fontos észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény (NAFTA) újratárgyalásáról. Ugyanakkor felhívást intézett a kongresszushoz is, és a farmertörvény megújítását kérte a törvényhozóktól, hozzátéve, hogy támogatja a szövetségi termésbiztosítást. 

Trumpot elkísérte a rendezvényre Sonny Perdue agrárminiszter és Pat Roberts kansasi republikánus politikus, a szenátus agrárbizottságának elnöke. Emellett megjelent Tennessee állam több törvényhozója is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?