Hatalmas sütőipari komplexumot adtak át Zala megyében

MTI
A magyar élelmiszergazdaság az idén az első hét hónapban 10 százalékkal növelte termelési értékét, meghaladva ezzel a 2000 milliárd forintot, vagyis kifejezetten versenyképes - jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn Zalaegerszegen a Zalaco Zrt. 4 milliárd forintból felépített új üzemének átadásán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A külgazdasági és külügyminiszter a sütőipari Zalaco Zrt. 4 milliárd forintból megvalósított új üzemének átadásán beszélt arról, hogy a magyar élelmiszeripar 145 ezer embert foglalkoztat, és összességében tavaly is 7 százalékkal növelte teljesítményét. A csomagolt, fagyaszott pékárut és cukrásztermékeket előállító új zalaegerszegi üzem 4 milliárdos beruházásához a magyar kormány 836 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, a cég pedig 150 új munkahely megteremtését vállalta - jelezte Szijjártó Péter.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A zalai gazdasági adatokra kitérve azt mondta: 2010-ben még 12,6 százalék volt a munkanélküliség, ami mára 2,5 százalékra csökkent. Az idei első negyedévben 13 milliárd forintnyi beruházás valósult meg a megyében, 13 százalékkal több a tavalyi első három hónapinál. A féléves adat már 41 százalékos növekedést mutat, ami messze meghaladja az országos átlag 26 százalékot, s eközben 7 nagyobb beruházási szándékról folynak tárgyalások - mondta.

Forrás: MTI/KKM/Seres Péter

Berta László, a Zalaco vezérigazgatója egyebek közt arról beszélt, hogy az elmúlt 20 évben 500 cukrászt és péket képeztek tanműhelyeikben, ahol gyakorlati képzést is biztosítanak, 40 csökkent munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak, és 5 hallgatóval idén is részt vesznek az egyetemi duális képzésben. A cégcsoport 2007-ben kezdte el kiépíteni kiskereskedelmi hálózatát, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében.

Az új üzemcsarnokban az idei 40 milliós termelés után a jövőben évi 100 millió pogácsát is képesek lesznek előállítani, ami kiterjedtebb exportot tesz lehetővé. Jelenleg is szállítanak pogácsát Horvátországba és Szerbiába, később pedig Szlovéniába és Ausztriába is - ismertette a vezérigazgató.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?