Itt a német borászatok válasza a koronavírus-járványra

Itt a német borászatok válasza a koronavírus-járványra

MTI
Digitális borkóstolót kínálnak borászatok több német borrégióban. A digitális csomagok segítségével a borászok fenn tudják tartani a kapcsolatot vendégkörükkel, február vége óta ugyanis a koronavírus-járvány miatt sorozatosan mondták le az éves bemutatókat és rendezvényeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Manapság nagyon kreatívnak és aktívnak kell lenni

- fogalmazott a bodenheimi Német Borintézetek szóvivője. Online kóstolókat tartanak már Baden-Württembergben, a frankföldi területeken, Szászországban és a moseli borvidéken.  Az érdeklődők megrendelnek egy kóstolócsomagot és megegyeznek egy időpontban, amikor virtuálisan "találkozhatnak" a borásszal, aki élőben mutatja be nekik az egyes tételeket az interneten keresztül - magyarázta Ansgar Schmitz, a Moselwein Egyesület vezetője.

 Mindenki a saját négy fala között kóstol, mégis együtt lehet más borkedvelőkkel és a borásszal 

- tette hozzá.

Egy másik borászat a csomagban 13 bora mellé egy videót is mellékel, amelyben egyesével mesélnek a borokról. Mivel nem élőben történik a kóstolás, a borok megismerése több estén át is eltarthat - mondta el Franz Melsheimer, az Arthur Melsheimer borászat tulajdonosa. 

A digitális csomagok lehetőséget biztosítanak a borászoknak, hogy fenntartsák a kapcsolatot vendégkörükkel. Február vége óta ugyanis a koronavírus-járvány miatt sorozatosan mondták le a bortermelői vásárokat, éves bemutatókat és rendezvényeket. A korlátozó intézkedések a borászok számára is bevételkiesést hoztak - mondta Schmitz. A Német Borintézetek szerint ugyanakkor úgy tűnik, a kiskereskedőknél egyelőre inkább több, mint kevesebb bor fogy. 

Úgy látjuk, hogy az a tendencia, hogy mindenki inkább eggyel több üveggel visz haza

- mondta a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?