Gigaberuházás Zalában: technológiai bővítést hajtott végre a nagy baromfifeldolgozó

Gigaberuházás Zalában: technológiai bővítést hajtott végre a nagy baromfifeldolgozó

MTI
Közel 320 millió forint támogatással bővítette baromfifeldolgozó kapacitását, illetve új hűtőházat is épített a becsehelyi Varga-Szárnyas Kft. - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A beruházás keretében új darabológépsort, mellfilézőt, csomagoló-, illetve szeletelőgépet, szállítószalag-rendszert és hűtéstechnológiai elemeket vásároltak, továbbá 1245 négyzetméteres hűtött üzemcsarnokot építettek. A fejlesztéssel óránként 4000 baromfi feldolgozására lett képes a zalai üzem.

A fejlesztéssel a piac elvárásai szerinti minőségi és mennyiségi követelményeknek tud megfelelni a cég, a magasabb szintű szolgáltatásokkal pedig várhatóan erősítik a vállalkozás piaci pozícióját, a hosszú távú stabil működést is biztosítva. A beruházás során kiemelt figyelmet fordítottak az állatjóléti, higiéniai, minőségbiztosítási, valamint a tűz- és munkavédelmi szempontokra, illetve az energiahatékonyság, a termelés biztonságának és a munkakörülményeknek a javítására.

A cég korábbi közlése szerint a most megvalósult beruházás értéke több mint 900 millió forint, amelyhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból elnyert támogatás mellett önerőt és hitelt is igénybe vettek. A mintegy 120 dolgozót foglalkoztató társaság a tavalyi évet 6,581 milliárd forint - amiből 2,852 milliárd export - nettó árbevétellel és 249 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?