Hamis Pick szalámit árultak egy budapesti húsboltban: ha te is vettél, vidd vissza!

Hamis Pick szalámit árultak egy budapesti húsboltban: ha te is vettél, vidd vissza!

MTI
Hamisított szalámit találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy budapesti vásárcsarnokban működő húsboltban tartott célellenőrzés során, az ellenőrök azonnali hatállyal elrendelték a kifogásolt termék forgalomból való kivonását, a vele megegyező élelmiszerek visszahívását, és megtiltották további forgalmazásukat is. A Nébih tájékoztatása szerint az áprilisi ellenőrzés során "Pick" termékként jelölt csomagolásban "Csemege szalámit" is találtak a hatóság ellenőrei. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ha vettek a hamis termékből, vigyék vissza a vásárlás helyére, és értesítsék a hivatalt is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint írták, már a terméken feltüntetett adatok is gyanúsak voltak, mert a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek. Az üzlet a szállítmányt kísérő dokumentációt sem tudta bemutatni, ami súlyosan jogsértő, mert így nem állapítható meg kétséget kizáróan az élelmiszer eredete. Emellett a termék a törvény szerint még hamisítottnak is minősül, a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján ugyanis a gyártóként feltüntetett Pick Szeged Zrt. évek óta nem állít elő "Pick Csemege szalámi" megnevezésű terméket - közölte a Nébih. A hamisított szalámi tömege 1075 gramm, hossza 450 milliméter, átmérője 60 milliméter, a címkén feltüntetett minőségmegőrzési idő 2022. május 8., a termék celofánján HU 390 engedélyezési szám, a termék címkéjén pedig HU 7 engedélyezési szám szerepel.

A szakemberek elrendelték az érintett tétel azonnali hatállyal történő kivonását a forgalomból, forgalomba hozatalának tilalmát, továbbá hatósági zár alá vették a húsboltban található termékeket. Emellett kötelezték a boltot a fellelt tétellel megegyező élelmiszerek forgalomból való visszahívására. A hatóság az ügyben bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tesz. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - jelezte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal. A jogsértéseket ismertető lista szerint az érintett az albertirsai Duna-Baromfi Bt., amelynek a Vámház körúti Nagy Vásárcsarnokban lévő boltjában történt az ellenőrzés.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06