Itt a Kávé Napja, ahol minden a kedvenc italunkról szól

Itt a Kávé Napja, ahol minden a kedvenc italunkról szól

MTI
Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várják a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig - tudatták a szervezők az MTI-vel.

Különlegességeket lehet kóstolni

Az érdeklődők különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítik a korlátlanul kóstolható espressókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat.

A rendezvényen mutatkozik be a többi között az eisbock típusú kondenzált tej, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.

Merre tart a piac?

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy miért egyre népszerűbb a kávé, mint alapanyag, mellyel az alkoholgyártó cégek is szívesen dolgoznak - áll a közleményben.

A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek. A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatja az eredményhirdetés előtt. A szervezők kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók lesznek, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívás termékek. Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárul A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?