Eddig csak pálinkát főztek, most viszont nagyot újítanak Békésben

agrarszektor.hu
Két új terméket dobott piacra az idén 35. születésnapját ünneplő Békési Pálinkafőzde. A Békési Szilvapálinka mellé most megalkották a telt és édes ízű Békési Barackpálinkát és a 12 évig érlelt Békési Single Barrel Whisky-t.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Békési Pálinkafőzde története 1984. október 11-én kezdődött, amikor az elsők között váltották ki a pálinkafőző engedélyt Csatárkerten, majd hosszú évek alatt kitanulták a szakma minden fortélyát - írja közleményében a cég. A Békési Zrt. generációról generációra szálló, pálinkafőzési tradícióját méltán tükrözi, hogy mára az ország egyik legnagyobb irányított cefréző-és főzőkapacitásával rendelkező pálinkafőzdéje.

Legsikeresebb termékük az eredetvédett gyümölcsből készült Békési Szilvapálinka, melyhez az alapanyagot a 27 hektárnyi saját szilvaültetvényből és a helyi lakosok gyümölcséből nyerik. A cél egyértelmű, mindenki ízlésének megfelelni, mondja Szűcs Gábor, a Békési Zrt. igazgatósági elnöke. Szűcs Gábor azt is elmondta, hogy az elmúlt évek minőségi versenye megannyi izgalmas technológiai megoldást hozott magával, így a számítógép vezérléssel irányított erjesztést követően most egyszerre van jelen a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológia is a főzdében.

A Békési Pálinkafőzde az évforduló alkalmából két új taggal bővítette a prémium termékcsaládot, ezek közül az egyik a Békési Barackpálinka. Kivételesen telt és édes ízekkel, illatokkal operáló gyümölcsélmény, amelynek illata az érett, zamatos sárgabarackot, íze pedig nagymamáink baracklekvárját idézi. A prémium termékcsalád harmadik tagja a 12 éves érlelésű Békési Single Barrel Whisky lett. Békési Sándor, a cég kereskedelmi vezetője szerint az ötlet adta magát, hisz a meglevő berendezéseik gabonapárlat főzésére ugyanúgy alkalmasak. Csupán a whisky zamatát adó érleléshez kellett tölgyfa hordókat beszerezni, melyeket kádárok készítettek fel, a belsejüket enyhén pirítva. A 12 év érlelést követően a Békési Single Barrel-t hordónként palackozzák, a címkén feltüntetve a hordó sorszámát, így nem meglepő, hogy egymás mellett kóstolva az egyes tételeket, színben, illatban és ízben is különbözőségeket fedezhetünk fel. Az elmúlt években két újabb kísérlet is indult a Békési Manufaktúra érlelőpincéjében: az egyik során az italt tokaji aszús, míg a másikban olyan barrique hordókban nemesítik, amelyeket korábban az egyik neves ír whiskey üzem használt érlelésre.

A címlapkép forrása: Békési Pálinkafőzde.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?