Sok magyart átvernek húsvásárláskor: így kerülhető el a lehúzás

Sok magyart átvernek húsvásárláskor: így kerülhető el a lehúzás

agrarszektor.hu
Hazánkban még európai összehasonlításban is alacsony szinten van a marhahús fogyasztás. Azonban a vásárlók egyre nyitottabbak a minőségi húsmarhára, amit legtöbbször exportból, nem egyszer a tengerentúlról szereznek be. A Brit Húsmarhafajtákat Tenyésztők Egyesülete (BHTE) a bejelentette az Igazolt Magyar Angus Hús védjegy bevezetését, amit minden évben a kritériumoknak megfelelő állattartók és feldolgozók kaphatnak meg. Az idei indulásnál 4 gazdaság felelt meg az elvárásoknak. Cél a hazai minőségi húsfogyasztás elősegítése, és az, hogy a vásárlók is transzparens módon felismerhessék, ha minőségi Angust vásárolnak.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Sajnos a hazai piacon sokszor tejelő marhák húsát kapják meg a fogyasztók, de még a húsmarhából is sok az alacsony minőségű hús a pultokon. A húsmarhák között világszerte a legelterjedtebb és egyik legjobb adottságú fajta a skót eredetű Aberdeen Angus. Az Igazolt Magyar Angus Védjegyet az a gazdaság kaphatja meg, amelynek állatállománya regisztrálva van a BHTE rendszerében, állataiban az Angus vérhányad minimum 75%-os, és tejelő vérhányad nincs jelen - olvasható a Hortobágy Angus közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Az állatok kizárólag Magyarországon született, levágott és feldolgozott egyedek lehetnek. Az előállított, feldolgozott termékek - például szalámi, grillkolbász vagy hamburgerpogácsa - marhahús összetevője kizárólag Angus hús lehet. A bírálóbizottság ellenőrzi az állategészségügyi státuszt, és elvárás, hogy EU-s engedéllyel rendelkező vágóhídon vágják az állatokat, illetve közösségi engedéllyel rendelkező feldolgozó üzemben dolgozzák fel a termékeket.

Célunk, hogy a hazai minőségi húsokat kiemeljük, és ezáltal a magyar marhahús renoméját is emeljük. A fogyasztó, ha ezzel a védjeggyel találkozik, akkor tudni fogja, hogy igazolt minőséget visz haza. Fontos, hogy a magyar minőséggel szemben növeljük a bizalmat, és megmutassuk, hogy nem kell több ezer kilométerről behozni marhahúst"  

 - nyilatkozta Mihalecz András, a BHTE ügyvezető igazgatója és az védjegy egyik ötletgazdája.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Igazolt Magyar Angus Hús védjegyet elsőként a Hortobágy Angus, a Terra Pannonia, a Borafarm és a Farm 54 kapták meg. Ők már most is használhatják kommunikációjukban és termékeiken az ellenőrzött minőséget garantáló jelzést.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?