Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A december elsejei tulajdonosváltást követő egy hét alatt több mint duplájára emelte termelését a Pápai Hús Kft., a heti sertésvágások száma pedig 1200-ról 2800-ra nőtt - közölte Kovács László, a cég új ügyvezető igazgatója. A húsipari berkekben ismert szakember korábban a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve elnöke volt. A szegedi húsipari cég a Bonafarm Csoporthoz tartozik, amelynek tulajdonosa Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató.
Terjeszkedési célok
Kovács László azután vált a Pápai Hús Kft. ügyvezető igazgatójává, hogy a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. a felszámolás alatt álló pápai húsipari vagyont 1,134 milliárd forintért megvásárolta az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Frank Liu, a Pápai Hús Kft. új tulajdonosa komoly potenciált lát a magyar élelmiszeriparban és mezőgazdasági szektorban. Véleménye szerint Magyarország a távol-keleti befektetők számára a kelet-közép-európai régió kapuja lehet. A vállalat számára elsődleges továbbra is a magyar piac, emellett a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban terjeszkednének - tette hozzá az MTI szerint.
A tervek szerint december végére szeretnék elérni az egymilliárd forintos árbevételt. A 2017-es évtől 16,5 milliárd forintos árbevételt vár a vállalatvezetés - 4,6 milliárd forintot exportból-, 2020-ra pedig 20 milliárd forintos árbevétellel számolnak.
Növelnék a dolgozói létszámot is
2017-ben 200 ezer darabos sertésvágást és 21 400 tonnás termelést terveznek, amelyet 2020-ra 300 ezres sertésvágásra és 26 800 tonnára növelnének. A 680 dolgozó számát jövőre 750-re, 2020-ra 900-ra növelik.
A Távol-Keletre egyelőre főként darabolt húsrészeket értékesítenek, de három éven belül a magasabb hozzáadott értéket képviselő húskészítményeket is szeretnék ismertté tenni a kínai piacon. Az Egyesült Államokba 1968 óta exportál a cég, itt a sonka és a bacon a két legismertebb termékfajtájuk.
Kétmilliárd fejlesztésekre
A fejlesztések érdekében az új tulajdonos kétmilliárd forintot biztosít a legfontosabb műszaki fejlesztésekre - mondta az ügyvezető igazgató. Ebből valósulnak meg a teljes kapacitás elérését szolgáló beruházások, a hatékonyságnövelést elősegítő, például csomagolástechnikai fejlesztések, valamint a vállalatirányítási rendszer kiépítése.
A Tano Commerce Kft. a helyi önkormányzat hozzájárulásával használhatja a Pápai Hús Kft. nevet. A kft. tulajdonosa a Chi Fu Investment Grouphoz tartozó Famous Yield Enterprises.