Eldőlt: ezek most a legszebb balkonok és előkertek Magyarországon

Eldőlt: ezek most a legszebb balkonok és előkertek Magyarországon

MTI
A virágos balkonok, virágos kertek versenyen több mint ötszáz hobbikertész vett részt, akiknek a szakmai zsűri mindkét kategóriában 9-9 díjat ítélt oda - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel. A közleményben kiemelték: a legtöbb nevezés Pest megyéből, valamint a fővárosból, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyéből érkezett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A három legvirágosabb előkert, illetve legszebb balkonkert mellett díjazták többek között a legszínesebb növénykavalkádot, a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legszebb kertépítészeti kompozíciót, a szépen fenntartott kerteket és a fenntartható megoldásokat - ismertették. Mindkét kategóriában odaítélték továbbá a Borbás Marcsi "Kertem" különdíjat. A három legvirágosabb balkont és előkertet egyenként 100 ezer forintos kertészeti utalvánnyal, a tematikus díjak nyerteseit pedig 70 ezer forint értékű utalvánnyal díjazzák. Azok a kompozíciók, amelyek a Virágos Magyarország Facebook oldalán a legnépszerűbbnek bizonyultak, 50 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyertek.

EZ IS ÉRDEKELHET

A pályázatok értékelésekor a szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy bár még mindig a klasszikus egynyáriaké a főszerep, egyre többen alkalmaznak virágzó évelőket, futónövényeket, gyümölcs- és zöldségtermő növényeket a balkonkertekben - jelezték a közleményben. Az előkertek esetében is megfigyelhető, hogy egyre több virágzó vagy levéldíszt adó évelő szerepel a kompozíciókban - fűzték hozzá. A zsűri szerint a pályaművek bebizonyították, hogy akár egy panelház 8. emeletén, akár egy régi parasztház tornácán is lehet harmonikus és zöld kerti teret kialakítani.
Arra is kitértek, hogy jelenleg zajlik a települési önkormányzatoknak szóló, a legvirágosabb települést kereső verseny pályázatainak értékelése; az eredményhirdetésre várhatóan szeptember végén kerül sor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?